3 Mart 2010 Çarşamba

Sürpriz Sepetler


Mutfakta geçirdiğiniz zaman arttıkça ürettikleriniz de artmaya başlıyor. Ben kendi tariflerimi yazmayı her zaman tercih ediyor ve seviyorum. Zaman da yeterli olduğunda hemen denemelere başlıyorum.

En son aklıma gelenlerden bir tanesi de "Sürpriz Sepetler"

Aslında o kadar çeşitlendirilebiliyor ki şaşarsınız. Dolapta yeter ki milföy hamurunuz olsun. Gerisi kolay :)

Malzemeler :

Sepetler için

4 Yaprak Milföy Hamuru

İç dolgu için
1 Su Bardağı Süt
1 Adet Yumurta
3 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
3 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/2 Paket Vanilya

Üstü için

1 Adet Yumurta Sarısı

Süslemek için
Dondurulmuş Yaban Mersini

Püf Noktası :

Çok az zamanınız var ise, iç dolgu için hazır kakaolu fındık kreması kullanabilirsiniz. Üzerini süslemek için de soğuduktan sonra elekten geçirerek pudra şekeri serpebilirsiniz.

Hazırlanışı :

Dondurulmuş miföy hamurlarınızı oda sıcaklığında bekletin. Bükülebilir hale geldiklerinde hamurları kesmeye başlayabilirsiniz.

Sepetleri yapmak için farklı çaplarda hamur kesme araçları kullanabileceğiniz gibi, çapları farklı 2 çeşit bardak da bu iş için uygun olacaktır. Önce hamurun ortasından küçük bardağınız ile sepetinizin tabanını kesin. Biraz büyük diğer bardak ile de aynı hamurdan bir çember kesin. Taban hamurunuzu elinizle bastırarak biraz genişletin ve kestiğiniz çemberin büyüklüğüne getirin. Çember hamurunuzu tabanın üzerine yerleştirerek taban kısmına çatal ile bolca delikler açın. Alüminyum folyo serdiğiniz fırın tepsisine sepetleri yerleştirerek kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırınınızda üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Krema için yumurtayı çırpma kabınıza alın. üzerine nişasta, şekeri ve vanilyayı ekleyerek mikser ile iyice çırpın. Sütü yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Orta ateşte sık sık çırpma teli ile karıştırarak kremanızı pişirin. Pıuding kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Sonrasında sık sık çırpma teli ile karıştırmayı unutmayın.

Sepetleriniz pişince fırın tepsisini fırından çıkarın. İçlerine hazırladığınız krema dolgusunu ekleyin. Dolgularını eklediğiniz sepetlerinizi tekrar fırına vererek üzerinin hafifçe kabuk bağlaması için 10 dk daha fırında pişirin. Süpriz sepetlerinizi tepsiden alarak üzerine yaban mersinlerinizi ekleyin ve soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası :

Artan milföy hamurlarınızı örgü şeklinde hazırlayarak tuzlu çubuklar elde edebilirsiniz. Örgü haline getirdiğiniz milföylerin üzerine biraz tuz serpin. Susam ve çörek otu ekleyin. Sepetlerinizi pişirirken bunları da pişirmenizi öneririm.

MERT EREN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails