
Tatlı konusunda pek becerikli değilim ama misafirlerimin bayıldığı bir tatlım var.
Yapılışı çok kolay. Görünüşü ve lezzeti çok güzel.
Strudel , almanca girdap anlamına geliyor. Görünüşü de girdaba benziyor.Elmalı olanın tarifini vereceğim ama dilerseniz iç olarak başka şeylerde kullanabilirsiniz. (erik,kuru üzüm,kırmızı meyveler vs)

Malzemeler:
1 paket milföy
2 büyük elma
1 çorba kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı dolusu ceviz içi
1 paket pudra şekeri
1 yumurta sarısı
Yapılışı;
1- Dondurucudan milföyleri çıkarın çözülmeye bırakın. 20 dk önce çıkarmak yeterli oluyor.
2- Elmaları rendeleyin bir tavaya alın 2 çorba kaşığı şeker ile kavurmaya başlayın.
3- Şeker karamelize olunca (sıcaktan eriyip hafif kahverengi olunca) ceviz içi ve tarçını ilave edin.
4- Bir kenara soğumaya alın bu karışımınızı.
5- Artık milföy hamurlarını bu elmalı cevizli tarçınlı harç ile doldurmaya sıra geldi. Ben çok büyük olsunlar istemiyordum o yüzden minik milföyleri doldurup rulo yaptım sonrada ikiye kestim. Pizza kesme aletleri bu konuda çok işe yarıyor.
6- Hazırladığım hamurları 20 dk için buzdolabına dinlenmeye bıraktım. Bu kısım çok önemli iyi dinlendirilir ise çok güzel kabarıyor yok dinlendirmezseniz buzdolabında yine lezzezli ama kabarmayan bir hamurunuz oluyor. İlk deneyişimde o hatayı ben yaptım siz yapmayın!
5- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına vermeden evvel üstlerine yumurta sarısı sürmeyi unutmayın. kabarıp üzeri kızarana kadar pişirin . (20-25 dk)
6- Mühim bir püf noktası daha sıcak iken fırından yeni çıkmış iken strudel üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder