SEBZELİ NOODLE (Sebzeli erişte)


Brithany Murphy izlemekten zevk aldığım sinema sanatçılarından biri idi. Otuz iki yaşında duşta kalp krizi geçirerek öldü. En sevdiğim filmlerinden biri de The Ramen Girl. Neden insanlar bu filmden nefret ettiler bilmiyorum. Ben bayıldım. İnsan orjinali nasıl bu ramenlerin diye merak etmeden duramıyor.

Herneyse bu filmi sevmemin en temel iki nedeni; komik olması ve verdiği mesaj.

The Ramen Girl, bir işi severek, ona kalbini vererek yapmanın önemini bir kere daha anımsattı, özellikle de konu yemek olduğunda.


Buna benzer bir kitap vardı Acı Çikolata (como agua para chocolate )Laura Esquivel'in ilk ve en başarılı, 30 dile çevrilen romanı.Yemek yaparken o kadar üzgündür ki yemeğe gözyaşları karışır ana karakterimizin yemeği tadan herkes onun o anki ruh halini hisseder içlerinden ağlamak gelir, hatta bazıları kusarlar.

Bizim kültürümüzde de her elde farklı bir lezzet olduğu söylenir. Malzemeler aynı olsa bile yapan kişiye göre lezzet değişir.



Noodle,türkçeye erişte olarak çevrilmiştir. Spagettiye şekil olarak benzese de lezzeti farklıdır. Pişirme süresi çok kısadır. Yaklaşık 3 dakikada kaynamış su içinde pişirebilirsiniz. Ramen ise bunun çorbalı versiyonuna verilen isim. Korean Ramen gibi isimler ile satılıyor üzerine biraz sıcak su ekleyip bir iki dakika karıştırınca hazır oluyor. Biz bugün Amerikan filmlerinde polislerin falan bir şeyleri beklerken prizmatik kutu içinde alıp çubukla yedikleri "ne aldın? çin yemeği aldım" diye bahsettikleri şey var ya işte ondan yapacağız.


Malzemeler
(2 kişilik)

1 paket egg noodle

soya sosu

susam yağı

1 adet havuç

1 adet biber(kapya)

1 adet kabak

200gr taze fasülye

soğan(isteğe bağlı)

acı biber salçası


Yapılışı;
1- Egg noodle paketlerinden 6 parça erişte çıkar.Ben her kişi için 2 parça erişte kullanırım. 2 kişilik tarifimiz için 4 parça kullanabilirsiniz.


2- kaynayan suya noodle ları atınız 3-5 dk kadar pişmesi yeterli olacaktır



3- Diğer tarafta sebzelerinizi kalın kbrit çöpleri gibi doğrayın. Biraz zeytinyağı ve biber salçası ile kavurun. Hiç tuz ilave etmeyin soya sosu yeterince tuzlu.






4- Sebzeleriniz yarı çiğ kalsın çok öldürmenize gerek yok. Sebzeler kavrulunca noodleları süzüp tavaya ilave edelim.

5- Son olarak soya sosunu ilave edip üzerine biraz kekik ile servis yapabilirsiniz.





Bu yazımızı Brithany Murphy'nin oynadığı Love and other disasters filminden bir replik ile bitirelim ;"true love isn't an event but rather a process"

AFİYET OLSUN

Yorumlar

  1. Noodle sevip, son zamanlarda Ramene ağırlık verince film ve tarif üst üste nefis olmuş :) Ama kaşıkla servisini şiddetle kınıyorum :P

    YanıtlaSil
  2. heheheh eskiden noodle alınca cubuk verirlerdi carrefourlarda artık vermiyorlar mirim kaşık değil hem o çatal :P
    çubuk ile yemeyi beceremedim bir türlü :)))

    YanıtlaSil
  3. şabaniramazani14 Ağustos 2010 03:05

    kekik, zeytinyağı, biber salçası gibi malzemeler biraz türk işi ilaveler. Olması gerekenler zencefil turşusu, sarımsak, susam yağı ve çin tuzu (MSG).
    Bir de noodle, çok yüksek ateşte çok kısa sürede pişirilmelidir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder